איך ארגון ה-PMI התחיל?
שאלתם את עצמכם פעם איך התחיל ארגון ה PMI ?
של מי היה הרעיון לקבץ את כל השיטות המוכחות במקום אחד לטובת הכלל?
אז מסתבר שזו היתה חבורה של חמישה אמריקאים, בואו תשמעו את הסיפור…
בכנס PMI העולמי האחרון , בפניקס אריזונה, זכיתי לפגוש את ג'ים שניידר, מייסד PMI.
ג'ים היה תוכניתן בחברת IBM בימים שעוד היו למחשבים 2K זכרון (כיום לשעון סטנדרטי יש יותר מזה… )
אי שם בשנות השישים של המאה הקודמת עבר ג'ים לעבוד בתחום המחשבים operation research וקיבל לידיו ביצוע פרויקט תשתית. הבוס שלו אמר לו שיש משהו חדש שנקרא CPM (Critical Path Method) וביקש ממנו ללמוד את הנושא. ג'ים חקר את הנושא ונחשף לטכניקת ה Critical Path Method וה PERT. השיטה מצאה חן בעיניו והוא העמיק לחקור בה, הפך אותה לקורס על תכנון פרויקטים והחל לעבוד וללמד אותה בחברות שונות.
בחברות הללו אהבו גם כן את הטכניקה החדשה. מדובר בחברות:
AT& T
Booz, Allen & Hamilton
Brown & Root
McDonnell
Georgia Tech University
חברו אליו בעלי מקצוע נוספים מחברות אלו, שדיברו בינהם על הצורך לחלוק אינפורמציה על טכניקות חדשות ולדסקס בעיות משותפות עם קולגות. בתחילת 1969, במסעדה קטנה בפילדלפיה הם החליטו להקים את ארגון ה PMI כדי לתת מענה לצרכים אלו.
חמשת המייסדים הרשמיים של PMI העולמית הם:
James R. Snyder, שמכונה ה" אבא של הארגון" ואותו ראיינתי
Dr. J Gordon Davis, שהפך את ניהול הפרויקטים למקצוע profession ויצר את החיבור לאקדמיה
Ned Engman, שהיה זה שהוציא את הזימון לפגישה של חמשת המייסדים שהתחילה את הפעילות
Eric Jenett, מוסמך ה PMP הראשון בעולם
Sue Gallagher , שעבדה עם ג'ים והיתה שותפה לרעיון שיתוף האינפורמציה.
כמו כל סטארט אפ טוב הם החלו את הפעילות ממחסן בביתו של ג'ים. ב15 שנים הראשונות הארגון היה קטן וכלל בעיקר כנסים, סימפוזיונים וארועי החלפת מידע.
אבל אז החלה בשוק דרישה וצורך להסמכה מקצועית בתחום ניהול פרויקטים. ב-board של PMI התקבלה החלטה ליצור את הסמכת ה Project Management profession (PMP). ההסמכה מבוססת על ספר ה PMBOK שכולל את המידע, התהליכים והכלים שנדרשים לניהול פרויקט, good practices. בימים אלו ממש הסמכה זו חוגגת ומציינת 30 שנה להיווסדה.
כיום ארגון ה PMI הוא ארגון גלובאלי בינלאומי שכולל מאות סניפים בכל העולם ומיליוני חברים ומוסמכים.
שאלתי את ג'ים מה ה" אני מאמין" שלו
והוא אמר שהוא מאמין בכל ליבו שניהול פרויקטים הא life skill דהיינו מיומנות נדרשת לא רק בחיים העסקיים אלא בחיים בכלל. זו דרך חיים לדבריו: היכולת לתכנן, לנהל סיכונים, לדעת לבנות את הדרך שתוביל אותך להשגת היעדים שהצבת לעצמך. באופן כללי מדובר ביכולת לארגן את המחשבות.
לכן כיום, כשארגון ה- PMI ממוסד, פועל במלוא המרץ ומורכב ממיליוני מתנדבים שמתפעלים אותו, ג'ים חש סיפוק ומרגיש שהוא יכול להקדיש את זמנו לאתגר הבא. אתגר זה כרוך בקניית הידע הנצבר לתלמידים במסגרת היות ניהול פרויקטים מיומנות לחיים. ג'ים היום שותף בעמותת בת של PMI שנקראת PMIEF (Project Management Education Foundation). מטרתה… הרעיון הוא להנחיל את מיומנויות החיים הללו לתלמידי תיכון ויסודי, על מנת שיסייעו להם בקולג' ובעולם העסקי ובחיים בכלל.
גם בסניף ישראל חברנו למטרה נעלה זו ויזמנו מול משרד החינוך מהלך ללימוד תורת ניהול הפרויקטים וה PMBOK למורי כיתות י"ג י"ד שמלמדים את מערכי השיעור לתלמידים. לתלמידים המצטיינים מוצעת מילגה לבחינת ההסמכה CAPM. את הפעילות בסניף PMI ישראל מובילה ד"ר סיגל קורדובה.
מסר למנהלי פרויקטים בישראל
לסיום שאלתי את ג'ים מה המסר שלו למנהלי פרויקטים בישראל
והוא ענה:
"it's not about using tools but use philosophy to make work done!"
וברוח אקטיבית ואופטימית זו סיימנו את הראיון תוך שג'ים מאחל לנו פרויקטים מוצלחים !
נהנתה לראיין, גלית יסקרביץ טיץ